Inloggen

Inloggen

Geen afbeeldingen

SponsorKliks, gratis sponsoren!

LOEK I PRINS CARNAVAL VAN

CV DE VLAVRÈTERS WELTE BENSROA


Beste mensen van Welten en Benzenrade: graag stellen wij aan u voor
de nieuwe prins van 2011 van alle Vlavrèters:

 

LOEK I CONSTEN

 


Hij zal ons dit jaar tijdens het carnavalsseizoen voorgaan onder de naam van Hooglustigheid LOEK de Ieësjte.

Loek werd 28 jaar geleden op 11 september geboren in het ziekenhuis in Heerlen. Sindsdien is hij opgegroeid in het ouderlijk huis aan de Welteruynstraat, tussen voormalig café Donners en Frieten Joep!
Zijn ouders Leo en Gertie wonen er nog, maar Loek heeft inmiddels het ouderlijk huis verlaten. Sinds 2008 woont hij in Welten samen met zijn vriendin Nicky Maassen.

Leok I 2011

Loek en Nicky hebben zich “langs de lijn” leren kennen. Nee, niet tijdens dat radioprogramma op zondagmiddag, maar letterlijk langs de krijtlijn van de groene wei. Dit gebeurde op het voetbalveld van de plaatselijke RKVV Weltania. Loek was in die tijd jeugdtrainer van zijn huidige schoonbroertje en leerde zo ook Nicky kennen. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk geworden, want Nicky slaat ook maar zelden een wedstrijd van het eerste elftal over, het team waar zowel Loek als haar broertje iedere zondag hun opwachting maken.

De grootste hobby van onze hooglustigheid is dan ook meteen benoemd: voetbal. Sinds zijn 4e levensjaar is hij al actief lid van RKVV Weltania. Na alle jeugdelftallen te hebben doorlopen, belandde Loek al op zijn 17de definitief in het eerste elftal van Weltania.
Tussentijds heeft Loek een uitstapje van twee seizoenen gemaakt naar Walram. Bij de club uit Valkenburg a/d Geul heeft hij twee jaar op tweede klasse niveau gevoetbald. Sinds 2005 keerde Loek weer terug op het vertrouwde en warme nest in Welten en met het vlaggenschip werd de huidige aanvoerder afgelopen seizoen kampioen in de vijfde klasse.

Sinds afgelopen zomer is onze prins begonnen met wielrennen, om zo ook tijdens de zomermaanden aan de conditie te werken.

Daarnaast reist Loek graag door Nederland, Duitsland en Engeland om met vrienden voetbalwedstrijden te bezoeken en speelt hij af en toe een partijtje tennis.

Aangezien Loek nooit weg is geweest uit Welten, spreekt het voor zich dat hij zijn onderwijs heeft gevolgd op basisschool Sint Martinus en daarna zoals zovelen van ons, aan het Sintermeertencollege. Later is hij afgestudeerd aan het Arcus College voor de opleiding “Facilitaire Dienstverlening” en tenslotte aan de Hogeschool Zuyd voor de studie “Personeel en Arbeid”.

Sinds oktober 2006 is Loek als Accountmanager werkzaam bij het bedrijf DIT Bouw en Techniek, een detacheringbureau voor technisch personeel.
Vriendin Nicky is heel druk als zelfstandig Verloskundige, zelfs tot buiten de provinciegrens. Ondanks hun drukke bestaan vinden beiden toch genoeg tijd om samen een bioscoopje of restaurantje “te pikken” of een avondje te stappen met vrienden.

Als zoon uit een rasechte Vlavrèters-familie is het natuurlijk niet vreemd dat wij tijdens ons jubileumseizoen met deze 5e Jubileumprins een onvervalste carnavalist in huis hebben. In de jeugdjaren liep hij jaarlijks samen met zijn ouders en broer mee tijdens de optocht (in de groep met de veteranen, toentertijd het voetbalelftal van zijn vader).
Vader Leo is zelf prins geweest in 1972. Moeder Gertie is, samen met vader Leo, jarenlang zeer actief geweest in de jeugdcommissie van CV de Vlavrèters en is de eerste vrouw die de “Orde van Verdienste” heeft ontvangen van onze vereniging.
Broer Bart, ook speler van het eerste elftal van RKVV Weltania, was in 1989 (het 3e jubileumseizoen van de Vlavrèters) de 22e jeugdprins.
Het is dan ook niet vreemd dat Loek, na jaren ervan gedroomd te hebben, nu werkelijk in de voetsporen treed van zijn vader als prins van CV de Vlavrèters.

Het motto van onze hooglustigheid LOEK I voor het jubileumseizoen:

DE VLAVRÈTERS AL VIEF MOAL ELF,
VIER BLIEVE WIE UMMER ÓSZELF.
medaille Prins Loek I